درس مدار الکتریکی

دانلود کتاب دکتر جبه دار

دانلود حل مسائل جبه دار

دانلود حل مسائل جبه دار

دانلود حل مسائل جبه دار

جزوه دانشگاه تهران

جزوه دانشگاه تهران

جزوه دانشگاه تهران

جزوه دانشگاه تهران

دانلود کتاب مدار الکتریکی

دانلود کتاب مدار الکتریکی

دانلود کتاب مدار الکتریکی

دانلود کتاب مدار الکتریکی

دانلود کتاب مدار الکتریکی

دانلود کتاب مدار الکتریکی

درس مدار الکتریکی

با سلام خدمت دانشجویان گرامی . جهت کمک به شما عزیزان و در دسترس بودن مطالب مورد نیاز ، کلیه دروس در قالب فایل برایتان آماده و جهت بهره برداری به منظور تقویت و رشد شما در اختیارتان قرار داده شده است . امیدوارم بیشترین بهره را برده و نتایج مثبتی کسب نمایید .  

 
مشخصات درس و کلاس

نام دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامی کرج

دانشکده هوش مصنوعی – کد 115

کد درس : 4628147685

کد ارائه کلاس درس : 92954

نام درس : مدارهای الکتریکی

نام مدرس : دکتر مرتضی آقاجانی

تعداد واحد نظری : 3

تعداد واحد عملی : 0

زمان برگزاری کلاس : چهارشنبه 16:15  تا  18:45

زمان برگزاری امتحان : 12 / 10 / 1403 ساعت 8:15 تا 10:15

مکان کلاس : 311

نیمسال : 4031

قواعد کلاسها و نحوه برگزاری امتحان و کسب نمره :

1- امتحان میان ترم : 5 نمره

آزمون میان ترم کتبی بوده و شامل مطالب تدریس شده بر اساس منبع معرفی شده میباشد .  

2- تمرینات طول ترم : 5 نمره

در طول ترم  پنج تمرین در قالب فعالیت کلاسی به دانشجویان ارائه میگردد  . هر تمرین یک نمره پایان ترم را به خود اختصاص میدهد و حتما بایستی در تاریخ درخواست شده ارسال گردد و پس از آن تاریخ رسیدگی نخواهد شد . 

3- امتحان پایان ترم  : 10 نمره

امتحان پایان ترم همانند امتحان میان ترم بوده و صرفا تعداد درسها افزایش می یابد . 

4- حضور و غیاب :

طبق قوانین دانشگاه ، دانشجویان مجاز به سه جلسه غیبت در طول ترم میباشند و در صورت چهارمین غیبت ، حذف خواهند شد . 

4- تاخیر  :

قانون کلاس به این صورت است که دانشجو حداکثر تا پانزده دقیقه بعد از شروع کلاس امکان حضور در کلاس را دارد . اما به دلایل ذیل پس از آن زمان شرمنده حضورشان هستیم : 

1- دلیل اول : با توجه به حجم بالای کلاس ، برقراری نظم کلاس از اهمیت خاصی برخوردار میباشد .

2- دلیل دوم : از بین رفتن تمرکز دانشجویان و استاد و از بین رفتن نظم کلاس

3- دلیل سوم : عدم متوجه شدن ابتدای درس توسط دانشجو و عدم فهم درس تا پایان کلاس

4- دلیل چهارم : عدالت بین همه دانشجویان از نظر شرایط حضور

سایتهای کاربردی (روی لوگو کلیک کنید)

سخنی با دانشجویان

مدارهاي الکتريکي جزء آن دسته از درس هاي تحليلي و مفهومي است که اگر شما درست و از پايه متوجه آن بشوید درصورتيکه بتوانيد آن را درک کنيد، جزء آن دسته از درس هايي است که در آينده به شما کمک هاي فراواني خواهد کرد.

در هنگام ورود به دانشگاه شما با جدولي از دروس مختلف مواجه مي شويد که معمولا بايد طي 8 ترم يا همان 4 سال آنها را با موفقيت بگذرانيد تا بتوانيد مدرک شيرين کارشناسي را بدست آوريد. بعضي از اين دروس عمومي هستند که معمولا به عنوان درس هاي ساده شناخته مي شوند. اغلب پيشنهاد دانشگاه براي بودجه بندي درس ها به اين گونه است که هر ترم يک يا دو درس عمومي داشته باشيد. که هم در طول ترم راحت تر باشيد و هم به قول معروف معدلتان را بالا بکشد.

اما دروس تخصصي از اهميت ويژه اي برخوردار هستند و حتي بعضي از اين درس ها به عنوان پايه هاي عملکرد شما در آينده خودنمايي مي کنند! يکي از اين درس ها که اهميت بسيار بالايي دارد، مدارهاي الکتريکي است که معمولا به صورت مدار الکتریکی 1 و و مدار الکتریکی 2 ارائه مي شود. البته براي برداشتن اين درس ها بايد به پيش نياز هاي آنها دقت کنيد!

اهميت درس مدارهاي الکتريکي
مدارهاي الکتريکي جزء آن دسته از درس هاي تحليلي و مفهومي است که اگر شما درست و از پايه متوجه آن نشويد هميشه سردرگم خواهيد بود. بالعکس درصورتيکه بتوانيد آن را درک کنيد، جزء آن دسته از درس هايي است که در آينده به شما کمک هاي فراواني خواهد کرد. چه در يادگيري و فهم بقيه دروس و چه در موفقيت براي آزمون هاي ارشد و دکتري.

اين درس جزء درس هاي درک محور است و نياز به فهم عميق دارد. اين درک و فهم تا زمانيکه شما به اهميت آن پي نبريد، به دست نمي آيد. معمولا ديدگاه دانشجويان به گونه اي شده است که اکثرا به گذراندن (پاس کردن) درس توجه مي کنند و زمانيکه وارد چالش هاي بعدي مي شوند تازه به اين نکته پي مي‌برند که بايد از اول شروع کنند. منظور من از چالش هاي بعد، درس هايي است که براي فهمشان نياز داريد مدارهاي الکتريکي را بلد باشيد.

کتابها و جزوات (روی کتابها کلیک کنید)

چرا کتاب ویلیام هارت هیت بعنوان مرجع درس ؟

کتاب مدارهای الکتریکی ویلیام هیت دارای انواع مسائل و مثال های مختلف است و همچنین تعداد زیادی تمرین در آن قرار داده شده است. هر درس در این کتاب به شکل کامل و مناسب تدریس شده همچنین ترتیب بیان مطالبباعث شده است که این کتاب، کار آمد ترین کتاب در زمینه تحلیل مدار های الکتریکی باشد. لذا کتاب ذیل که به صورت Pdf در ذیل قرار داده شده و به زبان اصلی میباشد منبع درسی بوده و فایل ترجمه و حل مسائل این کتاب نیز در بالا برایتان ارائه شده است . جهت دانلود کتاب روی تصویر زیر کلیک نمایید . 

درباره‌ کتاب تحلیل مهندسی مدار
کتاب تحلیل مهندسی مدار (Engineering Circuit Analysis)، خواننده را با سازورکار مدارهای دی.‌سی (DC) و اِی‌.سی (AC)، آشنا می‌کند. هدف نویسنده‌های این کتاب، آموزش تحلیل و طراحی شبکه‌های الکتریکی بر اساس قوانین و قضایای حاکم بر برق صنعتی است. مفاهیم این کتاب با شیبی ملایم از مبتدی شروع می‌شود و به اطلاعاتی حرفه‌‌ای و تخصصی می‌رسد. جالب است بدانید ویلیام‌هارت هیت (William Hayt)، جک کمرلی (Jack Kemmerly) و استیون ام.‌ دوربین (Steven Durbin)، رویکردی گام‌به‌گام در تألیف این اثر داشته‌اند. در نتیجه با کتابی روبه‌رو هستیم که آموزش‌های آن همانند زنجیر به‌هم پیوسته است. در نتیجه به‌رغم پیچیدگی برخی از مفاهیم کتاب تحلیل مهندسی مدار، آموزش‌های این کتاب ذهن خواننده را مشوش نمی‌کند. جالب‌تر اینکه این کتاب ویراست‌های مختلفی را پشت سر گذاشته تا به ویرایش فعلی برسد. در این ویرایش، اطلاعاتی سودمند برای آشنایی خواننده با نرم‌افزار بسیار پرکاربرد متلب (MATLAB)، مطرح شده است. در انتهای کتاب نیز تمرین‌های بیشتری اضافه شده تا علاقه‌مندان دنیای برق صنعتی، تسلط بیشتری در حوزه تحلیل مهندسی مدار پیدا کنند.

اطلاعات کتاب تحلیل مهندسی مدار

در فصل اول با معرفی تحلیل مدار و مهندسی برق آغاز می‌شود. مخاطب در دومین فصل با قطعات اساسی و مدارهای الکتریکی آشنا می‌شود. واحدها و مقیاس‌ها، بار الکتریکی، جریان، ولتاژ و توان، قانون اهم و مفاهیمی از این دست در این فصل قرار دارد. به سومین فصل کتاب تحلیل مهندسی مدار که می‌رسیم، با قوانین ولتاژ و جریان آشنا می‌شویم. چهارمین فصل از این کتاب به تحلیل گره‌ای و تک‌ حلقه‌ای می‌پردازد. مباحث کتاب در فصل پنجم با معرفی تکنیک‌های مفید تحلیل مدار ادامه پیدا می‌کند. تقویت‌کننده‌های عملیاتی، مفهومی است که در ششمین فصل کتاب با آن آشنا می‌شویم. فصل هفتم کتاب تحلیل مهندسی مدار به خازن‌ها و القاگرها اختصاص دارد. مدارهای آر.‌ال (RL) و آر.سی (RC)، تحلیل حالت ماندگار سینوسی مدار، تحلیل منابع انرژی اِی‌.‌سی (AC)، مدارهای چند فاز، مدار با کوپل مغناطیسی و فرکانس مختلف و تبدیل لاپلاس، به‌عنوان دیگر فصل‌های مهم این کتاب شناخته می‌شوند.

به فصل‌هایی که گفتیم، تحلیل مدار در حوزه اس (S)، پاسخ فرکانس، شبکه‌های دودهانه‌ای و تحلیل فوریه مدار را نیز اضافه کنید. اطلاعات کتاب تحلیل مهندسی مدار، به همین جا خلاصه نمی‌شود. این کتاب پیوست‌هایی بسیار سودمند درباره‌ی مقدمه‌ای بر توپولوژی شبکه، حل معادلات همزمان، اثبات قضیه تونن، اعداد مختلط و آموزش مختصر متلب دارد. با توجه به گستردگی این اطلاعات، می‌توان مدعی شد این کتاب مرجعی تمام‌و‌کمال برای تحلیل مهندسی مدار شناخته می‌شود.

کتاب تحلیل مهندس مدار را قدرت‌‌الله سپید‌نام از انگلیسی به فارسی ترجمه کرده است. سپیدنام، مترجمی نام آشنا در علوم رایانه و برق به‌حساب می‌آید. نشر علوم رایانه، وظیفه چاپ و انتشار این کتاب را بر عهده گرفته است.

کتاب تحلیل مهندسی مدار برای چه کسانی مناسب است؟
تمامی علاقه‌مندان به حوزه‌ی طراحی و تحلیل مدار، مخاطب اصلی کتاب تحلیل مهندسی مدار هستند.

در بخشی از کتاب تحلیل مهندسی مدار می‌خوانیم :
این واقعیت که «زمین» همیشه «زمین واقعی» نیست می‌تواند موجب ظهور مشکلات عدیده‌ ناشی از پارازیت‌های الکتریکی گردد. مثالی از این‌گونه مشکلات گاهی در ساختمان‌های قدیمی دیده می‌شود، که در آن‌ها لوله‌ها از مس ساخته می‌شوند. در این ساختمان‌ها، از لوله‌های آب به‌عنوان مسیرهای کم‌مقاومت به زمین در بسیاری از ارتباطات برقی استفاده می‌شود با این وجود، اگر این لوله‌ها با لوله‌های مدرن‌تر و لوله‌های عایق PVC جایگزین شوند، دیگر مسیر کم‌مقاومت وجود ندارد. در محل‌هایی هم که ترکیب زمین از نقطه‌ای به نقطه دیگر خیلی متفاوت است مشکل مشابهی مشاهده می‌شود. در واقع در چنین مواردی ممکن است بین دو ساختمان زمین یکسانی نباشد و در نتیجه جریانی بین آن‌ها جاری شود.

 

فهرست مطالب کتاب

فصل اول : مقدمه
فصل دوم : قطعات اساسی و مدارهای الکتریکی
فصل سوم : قوانین ولتاژ و جریان
فصل چهارم : تحلیل گرهی و مش
فصل پنجم : تکنیک‌های مفید تحلیل مدار
فصل ششم : تقویت‌کننده عملیاتی
فصل هفتم : خازن‌ها و القاگرها
فصل هشتم : مدارهای LR و RC
فصل نهم : مدار RLC
فصل دهم : تحلیل حالت ماندگار سینوسی
فصل یازدهم : تحلیل منابع انرژی AC
فصل دوازدهم : مدارهای چندفاز
فصل سیزدهم : مدار باکوپل مغناطیسی
فصل چهاردهم : فرکانس مختلف و تبدیل لاپلاس

فصل پانزدهم : تحلیل مدار در حوزه S
فصل شانزدهم : پاسخ فرکانس
فصل هفدهم : شبکه‌های دودرگاهی
فصل هجدهم : تحلیل فوریه مدار
پیوست 1 : مقدمه‌ای بر توپولوژی شبکه
پیوست 2 : حل معادلات همزمان
پیوست 3 : اثبات قضیه تونن
پیوست 4 : آموزش PSpice
پیوست 5 : اعداد مختلط
پیوست 6 : آموزش مختصر متلب
پیوست 7 : قضایای اضافی در تبدیل لاپلاس
واژه‌نامه انگلیسی به فارسی
واژه‌نامه فارسی به انگلیسی

 
دانشنامه دروس
R

مدارات مقاومتی

L

مدارات سلفی

capacitor

مدارات خازنی

R

مدارات ترکیبی

نکات قابل توجه جهت ارسال تمرینات :

1- فایل pdf باشد .

2- نام فایل شامل نام و نام خانوادگی دانشجو ، نام درس و شماره تمرین باشد . 

3- تمرین در زمان مقرر ارسال گردد زیرا بعد از موعد مقرر ، سیستم اجازه ارسال نمیدهد . 

مثال در مورد نحوه نامگذاری : فرض کنید میخواهید تمرین شماره سه را نامگذاری و ارسال بفرمایید . مانند نمونه زیر عمل کنید . 

نام و نام خانوادگی – مدار – 3

 
Morteza Aghajani وب‌سایت

نظرات بسته شده است.