مدارات سلفی

سلف یا القاگر چیست ؟

وقتی جریان الکتریکی از یک سیم رسانا عبور کند، یک شار مغناطیسی در اطراف آن تشکیل می‌شود. این اثر، رابطه‌ای بین جهت شار مغناطیسی (که در اطراف سیم وجود دارد) و جهت جریان گذرنده از سیم ایجاد می‌کند که از قانون دست راست حاصل می‌شود. در این آموزش، با سلف یا القاگر آشنا می‌شویم..  برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک نمایید …

عناصر پسیو و اکتیو کدامند ؟

«عناصر غیرفعال» یا «پَسیو» (passive) از اجزای اصلی مدارهای الکتریکی به شمار می‌روند و بدون آنها اینگونه مدارات ناپایدار گشته و یا به درستی عمل نخواهند کرد.:  برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

انیمیشن آموزشی درک عملکرد یک سلف

در این ویدیو میتوان عملکرد یک سلف به خوبی و به صورت انیمیشن نشان داده شده است :  برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

انیمیشن آموزشی درک عملکرد یک سلف

اتصال سری سلفها

اتصال سلف‌ها به یکدیگر باعث به وجود آمدن شبکه‌هایی با پیچیدگی بیشتر می‌شود. در این حالت، اندوکتانس کلی برابر با ترکیبی از تک تک اندوکتانس‌ها است. برای اتصال سری سلف ها یا اتصال موازی آن‌ها قوانین مشخصی وجود دارد. بر اساس این قوانین، برای اتصال سلف‌ها به یکدیگر نباید هیچ‌گونه اندوکتانس متقابل یا تزویج مغناطیسی بین آن‌ها وجود داشته باشد.. برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

اتصال موازی سلفها

به طور خلاصه می‌توان گفت ولتاژی که روی تک تک سلف‌های موازی می‌افتد، با هم برابر است. به عبارت دیگر، سلف‌های موازی ولتاژ مشترک و یکسانی دارند.. برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

مقاومتهای موازی

در این مطلب مدار موازی را بررسی می‌کنیم و تغییرات ولتاژ و جریان را در این مدار مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهیم. همچنین در مورد مقاومت، خازن و سلف یا القاگر که در یک مدار به صورت موازی متصل شده باشند نیز صحبت خواهیم کرد.  برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

مدارات ترکیبی ( سری - موازی )

مدارات سری – موازی به عنوان مدارهای ترکیبی یا مختلط نیز بیان میشوند . 

قانون القاء فارادی چیست ؟

گاهی، استفاده از قانون اهم برای به دست آوردن ولتاژ و جریان مدارهای پیچیده، دشوار است. در نتیجه، برای انجام محاسبات مربوط به این مدارها به قوانینی نیاز داریم که بتوانیم بر اساس آن، معادلات مدار را به دست آوریم. قانون مداری کیرشهف، یکی از راه‌حل‌های مناسب برای این کار است .   برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

انیمیشن قانون القاء فارادی

آزمایشگاه مدارات مقاومتی ، سلفی ، خازنی

در این صفحه میتوانید یک آزمایشگاه مجازی داشته داشته باشید و به صورت عملی ، مدارات سری و موازی را پیاده سازی نمایید .   برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

حل یک مثال ترکیبی از روش جمع آثار و مش

ویدیوی آموزشی زیر در سه قسمت یک مثال کاربردی که در آن قانون جمع آثار و قانون مش ( حلقه ) مورد بررسی قرار میگیرند را به صورت ساده و قابل فهم ارائه داده است . 

قانون تونن

در آموزش‌های قبل دیدیم که می‌توان مدارهای الکتریکی پیچیده را با قوانین مداری کیرشهف (KVL و KCL)، تحلیل مش و تحلیل گره حل کرد. اما علاوه بر این روش‌ها، قضایای تحلیل مداری وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توان جریان و ولتاژ هر نقطه‌ای از مدار را محاسبه کرد. در این آموزش، «قضیه تونن» (Thevenin’s Theorem) را معرفی می‌کنیم که یکی از مهم‌ترین قضایای تحلیل مدار است. .   برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

ویدیو قضیه تونن
حل مثال از قضیه تونن

قانون نورتن

«قضیه نورتن» (Nortons Theorem) دوگان قضیه تونن است و بیان می‌کند: «هر مدار خطی از منابع انرژی و مقاومت‌ها را می‌توان به یک منبع جریان موازی با مقاومت کاهش داد». .   برای اطلاعات بیشتر و مفید روی این لینک کلیک کنید …

ویدیو قضیه نورتن
حل مثال از قضیه نورتن
Morteza Aghajani وب‌سایت

نظرات بسته شده است.